Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jumaat, 28 September 2012

Sekadar cerita dan berkongsi suka dan duka...

 

Ada satu kisah tentang seseorang yang amat beruntung !:

begini kisahnya...


Pada Suatu Pagi ada seorang hamba ALLAH ini terjaga dari tidurnya
  

  Dan dia telah berkata, 

                          "الله اكبر".

  Kemudian dia menyambung lagi,



 "لا إلـﮧ إلاَّ اللـَّـﮧ مُـכـمَّــدْ رَسُــولُ اللـَّـﮧ".

  Selepas itu dia berkata, 


"لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنّى كُنْتُ مِنَ الظَّالِمينَ".

  Dia menambah sikit lagi,


 "سُبْحانَ اللهِ وَبِحَمْدِهِ, سُبْحَانَ اللهِ الْعَظِيْمِ".

  Dengan melakukan semua perkara berikut, dia telah  
  diberi ganjaran yang sangat besar dari ALLAH SWT   Kamu mahu tahu siapakah orang yang beruntung itu?
V
V
V
V
V
  Orang itu adalah KAMU  - andainya kamu sama melakukanya...
  Alhamdulillah  berkongsilah, untuk sama-sama mendapat pahala. 
INSALLAH ! 

kata aku : terlalu mudah untuk mendapat rahmat ALLAH SWT dalam hidup ini...


Sabtu, 22 September 2012

خاص بوات استريكو


السلام عليكم

،


ترلبيه دهولو اكو منوليس بوكن كران نام، تاڤي سقدر لواهن اڤ يڠ ترسيمڤن

د دالم هاتي اين،

بوات استريكو، موڠكين اكو تله ترليك دڠن دوڬان دنيا، تله جاوه اكو خيال دالم دوڬان

دنيا، باڽق ساڠت تله اكو لوككن هاتي مو سايڠ، سوڠڬوه ترلالو باڽق دان تيدق تركيرا باڽقڽ،
ساتو دمي ساتو تله اكو لاكوكن، سمواڽ مڽاكيتكن انته مڠاڤ اكو هاڽوت تياد السن يڠ هندق اكو بريكن،
برسرونوك؟ تيدق جوڬق سرونوك؟ هيبورن؟ بوكن جوڬ هيبورن .. انتهله اكو سنديري تيدق ڤستي..

كيني اكو چوبا بروبه، ڤنوهي ماس ماس اكو دڠن توڬسن، ڤنوهي ماس دڠن اكتيۏيتي اونتوق برسام كلوارڬ دان انق-انق،

دري ايت واهاي استريكو يڠ اكو سايڠي.. بنتوله اكو كمبالي، جاڠنله كاو بواتكن اكو هاڽوت تروس دالم ڬودان دنيا اين،
اكو تاهو لوك دي هاتيمو امت ڤايه اونتوق سمبوه، دان تق اد اوبت يڠ داڤت سمبوهكن لوك مو ايت...

اكو بروبه، چوما ڤرلوكن سوكوڠن دري مو سايڠ.. دان معافكن ابڠ... اندايڽ اد لاڬي معاف دريمو
....

Sabtu, 15 September 2012

Legoland Malaysia - nak kerja kat Legoland tak ?




Ha.. korang mesti dah tahu kat Malaysia dah ada Legoland... dan yang bestnya adalah ianya yang pertama di Asia.. cam best ajer kan...


Pintu Masuk

Sebenarnya Legoland Malaysia nie terletak kat Johor ( area Nusajaya atau Lebih detail area Bandar Iskandar - Johor Baharu)

nak tahu macam mana nak pergi sana ? lihat peta nie..

klik pic untuk besarkan

atau korang setkan kordinat GPS ikut data nie : 1º 26’ 14" N 103º 37’ 2" E 

alah lagi senang drive ajer ikut papan tanda ... tak susah sangat pon kan

banyak signbord untuk kesana

Untuk pengetahuan korang  harga tiket dia pulak  bagi 1 day pass


RM 140.00/person - erk....

dan annual Pass


RM 275.00/ person - boleh masuk bila-bila sepanjang tahun - ha ini berbaloi lah jugak..
tapi bagi yang nak berjimat leh beli online...

kalau nak beli tiket online atau dapatkan lebih detail .. pergi kat website dia di 


p/s: kalau nak cari kerja kat sana pon boleh jugak... masuk website tu yer..

kata aku : aku berminat nak pergi tapi entahlah bila tahun agaknyer - jangan jadi macam Mimaland sudah lah yer...

credit : pic nie aku ambik kat google dan legoland Website...



Rabu, 12 September 2012

Apabila Gambar yang Mampu bercerita - mewah atau ???




Apabila hanya gambar yang mampu bercerita



kereta mewah tapi....


kata aku : nampak mewah tapi belum tentu ada duit kan...

pesanan kat kawan kawan aku, - aku sedang mengharungi satu fasa yang agak kritikal buat masa ini.. maaf yer



Jumaat, 7 September 2012

Melangkahlah....

Andainya kau tak berani untuk melangkah jangan harap kau dapat berlari...

kata aku : kalau kau berasa terlalu selesa, kau akan takut berasa susah ! walaupun susah itu hanya sementara yang akan menjanjikan kesenangan yang lebih daripada apa yang kau ada sekarang !





Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link