Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 17 Julai 2012

Setiap Yang bermula Pasti akan berakhir



Setiap yang bermula pasti akan ada akhirnya...


Mungkinkah kau bertemu dengan ESOK ? - tak pasti lagi..  kerana kita tak pasti apa akan berlaku sesaat nanti...

mungkin pengakhirannya adalah di sini ?? tak siapa yang tahu..

kata aku: maafkan aku.. andainya disinilah pengakhiranya...

nota kaki : kau ragut segalanya.. dan kini kau gembira.. esok lusa aku pastikan kau akan menangis... tunggulah ketikanya...



Rabu, 11 Julai 2012

Apabila Hasil penulisan di alam maya, tidak lagi bermakna....



apabila hasil penulisan di alam maya tidak lagi bermakna dan sering di salah ertikan...

maka aku telah pertimbangkan alternatif...

kertas dan pen...

dan ke sini hasil penulisan itu  ....

V

V

V

V

V

V


Bakul sampah...

adalah lebih elok.. kerana hanya aku yang tahu apa yang aku tulis dan hanya aku... tak perlu sesiapa tahu apa yang aku tulis..


kata aku : apa saja lah... sesuatu yang bermula pasti akan berakhir...

nota kaki : oleh kerana Perempuan itu aku hilang segala-galanya... dan Pembalasan akan bermula...



Jumaat, 6 Julai 2012

Berani Buat! Beranilah kena Tanggung !



Kalau berani buat.. kena beranilah tanggung akibatnya...


dia di tahan sebab mengeluarkan dan menerbitkan artikel yang berbaur menghina Sultan Johor serta kerabatnya di blog beliau...  (maaf Sinar Harian bukan menfitnah) dan beberapa laporan POLIS telah di buat

berita penuh kat sini  

dan nak baca blog beliau kat sini  (itu pon kalau tak kena remove lagi lah)

Pada aku ... nak hidup senang jangan kacau hidup orang dah lah.. kalau berani nak kacau hidup orang tanggunglah akibatnya... (pesan buat diri aku dan semua)

tapi aku hairan kenapa Orang MELAYU jer yang sibuk-sibuk nak hina Raja-Raja Melayu? adakah sebab mereka teringin nak jadi Raja, mereka dah bukan lagi MELAYU.. atau.... sendiri jawaplah...

Tapi sebagai Anak MELAYU Johor - aku rasa tak sesuai dia ganggu Kesultanan Johor, dan juga Raja-Raja Melayu.. cuba kacau Rajalingam ker.. Rajakumar ker.. Raja Laut ker.. kan tak susahkan sesiapa...

kata aku : Berani buat.. kenalah berani tanggung akibatnya... 


Rabu, 4 Julai 2012

Nak Kena Telan Asap - Barulah Mujarab !



Apabila hanya gambar yang bercerita !


kata aku : kalau telan asap tu lagi mujarab kot...



Isnin, 2 Julai 2012

aku tanggung !



Tengok ! apa yang kau dah lakukan.. aku jadi STRESS! kerana nak hadapi dengan persoalan itu setiap hari ! segala nikmat yang selama ini aku dapat, telah KAU ragut - hanya  kerana  KAU nak memenuhi kehendak hati KAU sahaja ! - Bergembiralah kau kat sana.. aku kat sini...

Patutkah Kau dan kelurga Kau turut mengalami 
nasib yang sama ???

Jawapan itu hanya akan di ketahui kemudian...

kata aku: sebab dan akibat - adalah suatu yang saling berkaitan !



Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link