Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jumaat, 6 Julai 2012

Berani Buat! Beranilah kena Tanggung !



Kalau berani buat.. kena beranilah tanggung akibatnya...


dia di tahan sebab mengeluarkan dan menerbitkan artikel yang berbaur menghina Sultan Johor serta kerabatnya di blog beliau...  (maaf Sinar Harian bukan menfitnah) dan beberapa laporan POLIS telah di buat

berita penuh kat sini  

dan nak baca blog beliau kat sini  (itu pon kalau tak kena remove lagi lah)

Pada aku ... nak hidup senang jangan kacau hidup orang dah lah.. kalau berani nak kacau hidup orang tanggunglah akibatnya... (pesan buat diri aku dan semua)

tapi aku hairan kenapa Orang MELAYU jer yang sibuk-sibuk nak hina Raja-Raja Melayu? adakah sebab mereka teringin nak jadi Raja, mereka dah bukan lagi MELAYU.. atau.... sendiri jawaplah...

Tapi sebagai Anak MELAYU Johor - aku rasa tak sesuai dia ganggu Kesultanan Johor, dan juga Raja-Raja Melayu.. cuba kacau Rajalingam ker.. Rajakumar ker.. Raja Laut ker.. kan tak susahkan sesiapa...

kata aku : Berani buat.. kenalah berani tanggung akibatnya... 


2 ulasan:

Puteri Kasih berkata...

diorang ni menulis tanpa berfikir...langsung tak hormat raja

Mak lagenda berkata...

Mak rasa ankel ni ada sumting wrong kat somewhere lah..

sbb tu dia berani tak bertempat

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link