Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Khamis, 30 Jun 2011

rasa bangang tak ?

korang rasa bangang tak kalau idea yang korang bagi tu orang lain guna lepas tu dia ajar engkau balik dengan idea yang sebenarnya engkau beri.. lepas tu orang tu buat macam idea tu dia yang punya....

Kalau idea tu tak betul atau salah sure dia cakap ini sebenarnya idea engkau tapi kalau idea tu berhasil.. no credit to engkau.. dia buat macam dia bagus jer...

bengang tul kan....

Rabu, 29 Jun 2011

kerja ikut sistem

kerja ikut sistem dan sistem itu kita yang programkan, kalau di programkan lepas tu engkau sendiri tak nak ikut jadi bukan lah salah sistem yang engkau programkan, tapi itu salah diri engkau sendiri... yang tak boleh ikut sistem yang engkau programkan.

Jangan nak salahkan orang lain tak boleh ikut sistem engkau sebab engkau sendiri tak boleh ikut macam mana orang lain nak ikut.....

Selasa, 28 Jun 2011

perlu ker ?

Perlu ker aku perkenalkan diri aku ini ?

aku ini bukan sesiapa... tapi orang lama.. yang berhenti sekejap.. lepas tu minat menulis dan berblogging tu masih ada...

jadi aku lepaskan kata kata di sini...

apa pendapat korang ? perlu atau tidak aku perkenalkan diri ?

beri pendapat korang kat komen bawah nie yer...

entah!

Eiiii..... jimat dan keuntungan 15 sen bagi satu unit production tu jer yang di bangga-banggakan.... pembaziran RM2k bagi setiap prodcution unit production tu tak kan nak gelapkan mata jer... atau ko sajer jer "gelapkan dalam poket ko"

mcm nie pon boleh jadi manager ker ko nie ?

sedih betul.. aku sama sama build up company nie.. ko baru join nak bankrap kan company nie...

tapi lantak lah kan.. bukan company bapak aku dan aku bukannya ada syer dalam company ini... kalau bankroup pon "mewah" lah aku.....

tapi heran "MANUSIA" mcm nie ramai yang "di percayai" ... nasib lah hai...

Isnin, 27 Jun 2011

eiii.. serabutlah kepala

eiiii.. serabutlah kepala ! kenapa tak rancang betul-betul ha ! sekarang nie buat kerja mcm hapa..

kalau dulu boleh rancang baik-baik... kenapa sekarang ini tak boleh.



adakah ko dah lupa cara nak buat kerja atau ada "tangan gelap" yang kacau kerja ko ?

itu aku tak tahu - tapi yang pastinya kerja ko tu buatkan aku jadi susah kerja dan nak rancang kerja aku... atau memang ko nak aku ikut cara kerja ko yang tak terancang tu ?

pls lah oii.....

Pemandu berkupiah putih.. serammmm

Chittt ! pakai jer kupiah putih tapi bawak kereta tak tahu bersabar ! nak potong- potong barisan orang lain pon nak cepat jugak ! orang lain pon tau gak ikut barisan dan giliran ! - apa ko ingat dengan pakai kupiah putih tu malaikat maut lambat sikit cabut nyawa ko ?  - jangan lah harap...ada akal fikir lah jangan pulak dengan kerana ko orang lain jadi susah !

Banyakkan berselawat - bukanya bernafsu sahawat !

bengong betul !

Sabtu, 25 Jun 2011

kalau dah sah !

kalau dah sah tu sah lah kan...
   mcm kalau nikah.. dah sah - makanya selagi tak di jatuhkan talak sah lah

benda simple mcm nie pon tak boleh nak pikir ker ?

atau kepala otak ko tu dah memang tak boleh nak berfungsi sebagai tempat berfikir ? kalau mcm tu dah layak dah lah....

ko fikir sendiri lah... tak kuasa den !

Jumaat, 24 Jun 2011

mana lebih haram ?

haram ker haramjadah ?

entahlah kan...

Sedap ker merokok !

Buat Tatapan perokok !

Kalau korang tak makan sesuatu benda, misal kata korang tak makan sayur, lepas tu aku paksa korang makan jadi apa perasaan korang ? mesti tak suka dan marah kan.

so kalau korang lepas makan dan selamba badak sumbu jer hisap rokok lepas tu tak kisah sangat keadaan sekeliling, ada bayi ker ada kanak kanak ker atau orang yang sakit yang memang kalah dengan bau rokok ? ada korang kisah tak ?

Tau tak korang tu di kalangan "PEMBUNUH SENYAP"

lagi satu kan MEROKOK tu dah di fatwakan sebagai "HARAM" - hemm entah lah !

sendiri fikir lah... sebab korang orang lain dapat sakit !

Khamis, 23 Jun 2011

Hari pertama pembantu masuk kerja !

Pengalaman hari pertama dapat pembantu, yang buat aku jadi angin satu badan ialah:

1) Pergi surf internet pergi tengok "JOBSTREET" dan surf jawatan kosong !

2) Tanya bila boleh keluar gaji !

3) Tanya kalau confirm naik gaji berapa ?

4) Tanya berapa gaji aku, nak bandingkan gaji yang di terima dengan gaji aku !

huh kalau mcm nie - rasa nak suruh balik dan aku sanggup cari lain punya assistance.

Jujur tak bertempat !

Diik oiiiii.. janganlah jujur sangat ! datang interview siap cakap.. "lepas nie saya interview tempat lain pulak !"

huh jawapanya confirm tak akan dapat kerja lerrrrr! - sebab awak tak tahu mungkin awak telah terpilih, dengan sikap "jujur tak bertempat" awak tak pasti dapat di tempat lain,  tapi yang pastinya awak tak akan dapat dekat situ !

Janganlah jadi jujur tak bertempat ! yer.

Nak gaji tinggi ?

Sekarang ramai calon cenderung nak mintak gaji tinggi - tinggi tapi skil kerja hampeh..
Bila suruh buat sikit kerja pun berterabur, tak sepadan dengan nilai gaji dan jawatan -
Bila di tegur - melenting dan tak nak terima teguran,
ada ilmu sikit dah rasa "MACAM BAGUS"

Sedar sedar lah sikit dik oiii.....

Rabu, 22 Jun 2011

pembantu !

Pembantu tu nak membantu aku buat kerja jadi senang tapi sekarang ini aku makin jadi susah pulak...


macam mana nie ?

Perlukah aku lemparkan "KATA-KATA HIKMAT" buat dia ? sebab aku kena tanggung kesilapan ini !

pedihnya rasa hulu jantung aku nie..

apa nak kata ?

kalau nak kata "SUKA" sukar.. nak kata "BENCI" pon sukar ! habis tu nak kata apa ?

susah betul kalau berurusan dengan MANUSIA nie...

hai nasib nasib !

Selasa, 21 Jun 2011

Sahabat

SAHABAT -

S- Sanggup

A- aku

H- hadapi

A- apa sahaja

B- buat

T temanku ini....

setujukah anda ?

Kawan !

K - Kenal

A - Atas sebab

W- Wang

A - Atau

N- Nama

inilah kawan dalam dunia sekarang

keperluan atau kehendak ?

internet ini keperluan atau kehendak ? tapi banyak masalah boleh datang dari internet namum begitu banyak jugak perkara jadi senang dari internet ini....

Isnin, 20 Jun 2011

Selamat Datang

Selamat datang !
Orang Lama tapi - Datang dengan misi dan cara penuslian yang baru ! - satu tujuan ber KONGSI maklumat !
siapa aku ? rasanya tak perlu, sebab kalau anda suka cara aku menulis maka sokonglah aku kalau tidak suka... aku tak boleh buat apa apa !
Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link