Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sabtu, 30 Julai 2011

Hidup ini

Apakah yang dikejar dalam hidupmu
Berkali ku kata padamu
Kita singgah di dunia yang sementara
Penuh tipu daya

Yang kekal
Disana
Biarlah..kita bersama

Usahlah
Hanyut terus terlena
Kerana dunia



hemmm tapi ramai yang hanyut pasal dunia.... 

hemmm.. entahlah....

Jumaat, 29 Julai 2011

Jadual Waktu Imsyak & berbuka

Nak share jadual waktu imsyak dan juga berbuka untuk Negeri Sembilan



Klik imej untuk lebih besar


So Selamat menyambut Tetamu Agung.. dan selamat berpuasa...

Standard AKU

Warung Tepi Jalan - 

Tempat Makan aku janji bersih, Makanan dia Halal dan sedap, Layanan dia baik, harganya pulak puas hati... tempat dia selesa dan selamat...sudah lebih dari cukup... korang aku tak tahu....


hemmm entahlah....

Khamis, 28 Julai 2011

Gerak Hati

Korang pernah rasa gerak hati tak ? macam mana korang urus ? korang percaya pada gerak hati ?


sebab kebelakangan ini gerak hati aku rasa - masa aku ini tinggal amat singkat... adakah ini gerak hati atau mainan perasaan... kerana kesihatan aku tidak begitu baik sekarang ini....


hemm entahlah....

Rabu, 27 Julai 2011

Tak tahu nak bagi tajuk aper...

Tak tahu nak bagi tajuk aper...


p/s: bersyukur lah dengan apa yang kita ada / ALLAH Maha Mengetahui Akan Segala Sesuatu, jangan di tangisi akan kehilangan sesuatu kerana ada yang lebih baik menunggu kita di hadapan...

Selasa, 26 Julai 2011

Berubah itu Mudah..

Dalam kehidupan ini "Berubah" itu mungkin mudah, 
tapi untuk mengekalkan perubahan yang dibuat itu bukanlah sesuatu yang mudah... 

pengajaranya :Setiap org boleh berubah hatta seminit pun akan tetapi adakah perubahan itu merupakn perubahan yang kekal ?

Renungan buat sahabat 2

Jika kejahatan dibalas kejahatan maka itu adalah dendam, 

jika kebaikan di balas kebaikan itu adalah perkara biasa, 

jika kebaikan dibalas kejahatan itu adalah zalim, 

tapi jika kejahatan dibalas kebaikan itu adalah mulia dan
terpuji. 

pengajaranya: Hapuskanlah dendam di dalam hati, bersih kan jiwa.

Isnin, 25 Julai 2011

Tetamu - tak sabar -sabar nak tunggu

Berdebar-debar dan mcmam tak sabar2 nak tunggu tetamu datang...

tak berapa hari jer lagi tetamu itu nak datang.. persediaannya .. hemm alamak aku belum buat persediaan lagi nie...

bagi korang pulak kalau tetamu besar nak datang !

apa persediaan korang ek ?

siapa yang korang agak tetamu tu ek ? cuba teka ......

hemm entahlah...

Sabtu, 23 Julai 2011

Batang Nikmat - 18SX

Wow tajuk... kontroversi nie...

Memang sah dah benda "HARAM" nie sedap kan...

korang nak tengok "benda - batang sedap" tuh ker ? - tapi buat tontonan 18 tahun keatas sahaja tau...




Sedap ker ? Nikmat Ker ?
Tapi dah sah "HARAM" kan...



Tak paham lah naper benda haram nie orang suka...




">hemm entahlah...

Nak Bersahabat ?

Nak bersahabat dengan aku di alam maya ? nak skandal ? nak couple ? nak noty2 ?

Kalau sudi lah kan... caranya...

Tinggalkan url blog korang di ruang komen dan Insallah aku akan updatekan dalam sikit masa lagi...harap maklum .. aku nie sibuk.. sebab jawatan aku nie "jaga" kilang.. so memang ler sibuk...

aku akan letakkan link blog  korang di sebelah kiri blog ini... 

ok kawan kawan... harap sangat dapat bersahabat dengan korang.... untuk memeriahkan lagi suasana hari raya blog di alam maya...


hemmm.. entahlah...

Jumaat, 22 Julai 2011

Renungan buat sahabat...

Perjalanan dalam kehidupan ini adalah penuh dengan liku liku, 
simpang dan jurang yang amat dalam. 
Tersilap langkah jatuh gaung, 
tersilap simpang sesat jalan, 
terleka masuk jurang, 
tersilap korner rempuh bukit. 
Jalan lurus?,............................
terlebih laju kena saman ler...  
makin jauh perjalanan, makin macam tak nampak penghujungnya. 

Namun yang pasti ada sinar di penghujung jalan.....  

Fahamilah dan Redhalah

Fahamilah...

Apa yang kita mahu atau apa yang kita hajatkan belum tentu menjadi milik kita...

Sebab Kita hanya mampu merancang... Hanya ALLAH yang Maha ESA yang mengetahui akan segala sesuatu benda.....

Jadi redhalah...

hemmm... entahlah....

Khamis, 21 Julai 2011

semangat semangat semangat

hari ini kena buat kerja banyak...

semangat ! semangat ! semangat !

aku bakal pecat assistance aku nie!... ha ha ha ha.. nah rasakan.... zalim kah aku ?

assistance tugasnya membantu aku bukan di bantu oleh aku.... nie terbalik lah pulak....


hemmm entahlah....

Rabu, 20 Julai 2011

betul ker ?

Hidup bermasyarakat ini umpama satu tubuh badan... andainya ada satu daripada angota tubuh kita sakit maka seluruh tubuh akan terasa sakitnya...

Tapi kehidupan bermasyarakat  kini ada ker macam nie lagi ? Fikirkanlah...


hemmm.. entahlah...

Selasa, 19 Julai 2011

Fokus!

Fokus kepada kejayaan - maka kejayaan berada di depan mata..

Fokus kepada kegagalan dan masalah - Masalah dan gagalah pasti yang anda terima...

Jadi hanya Fokus kepada perkara kebaikan sahaja...

Isnin, 18 Julai 2011

Jangan Sombong

Hidup ini janganlah SOMBONG sangat.... 

nanti tak tahu bila perlu pertolongan atau bantuan org lain... masa tu ko tahulah tinggi rendah langit dengan bumi...


hemmm entahlah...

Sabtu, 16 Julai 2011

Khamis, 14 Julai 2011

hidup penuh dengan tanda tanya

Hidup ini penuh dengan tanda tanya...

pelbagai persoalan perlu di jawab..

tak semua soalan itu perlu di jawab...

apa yang penting kita tahu bagaimana nak menikmati hidup ini....

daripada memeningkan kepala dengan menjawab kesemua persoalan tersebut ....

Rabu, 13 Julai 2011

Ada mata dan ada otak, tapi...

Ada orang punyai mata tapi tak dapat melihat, 

ada akal tak dapat berfikir, 

kerana buta hatinya dan rosak pemikiranya...

hemm... entahlah...

Selasa, 12 Julai 2011

apa anda rasa ?

Andainya pencapaian rakan anda lebih baik daripada anda... adakah anda rasa cemburu dan meluat atau turut rasa bangga ?

Isnin, 11 Julai 2011

sedapnyer!

uruupp... ! sedapnyer nasik beryani free kat KL sabtu lepas... mcm nak lagi jer.. bila leh dapat lagi ek...

Jumaat, 8 Julai 2011

Mestikah jadi skandal ?

adakah bila perempuan kenal lelaki atau lelaki kenal perempuan mesti jadi skandal ? habis tu mana perginya nilai sebuah persahabatan ?

Mestikah begitu jadinya ?


hemmm entahlah...

jangan sia siakan

senyumlah sentiasa... sebab siapa tahu itu senyuman terakhir dari anda buat seseorang ! jangan sia siakan ia....

nak lempang ?

Hemmm... kalau dah dulu kata tak bersalah, sekarang nie kenapa asyik jer nak mengelak ?

bagi pelempang  kang baru tau...

hemmm entahlah !

hidup kita

Hidup kita kitalah yang kena pandai-pandai uruskan...

Khamis, 7 Julai 2011

syahdunya !

ku merenung titisan air hujan... tiba-tiba kesyahduan menghurungi jiwa....


Menitis air mata....


hemmm entahlah..

benda yang lebih berfaedah.

Sibuk dan kecoh nak berkumpul sana sini, kan lebih elok kalau berkumpul tu digantikan dengan buat kerja amal, buat gotong royong ker atau buat kebajikan - kan lebih elok dan lebih elok pula kesudahannya.. (dah macam baca khutbah Jumaat lah pulak)

Hati tak sakit dan tidak pulah menyusahkan orang lain - malah mungkin menyenagkan orang lain ! - dapat faedah pahala pon dapat - sekadar pendapat ajer terpulanglah

hemmm entahlah....

Rabu, 6 Julai 2011

Sekejapnyer !

Hidup ini cuma sebentar sahaja... 2 jam yang lepas aku tersenyum dengan engkau... gembira dan ceria sahaja macam tak ada apa apa...

Tetapi selepas 2 jam, .. aku lihat tubuh kamu terbujur kaku.. tiada bernyawa lagi....

begitu singkat hidup ini bukan...

Al-Fatihah dan semoga kau tenang dan aman di sana... amin..

MASA KITA BILA PULA ?


hemmm.. entahlah....

Selasa, 5 Julai 2011

Jawatan baru - Antara bebanan atau amanah ?

Hemm..

Di lantik mengetuai satu badan bukan kerajaan (NGO) dan juga badan sukarela berkait rapat dengan pendidikan kanak kanak - berat sungguh kepercayaan yang di berikan,rasanya terbeban juga dengan jawatan tersebut... namun begitu demi pendidikan kanak kanak - anggap itu sebagai amanah yang perlu di laksanakan....

Senyum di berikan, ucapan di katakan...

hemmm entahlah....

Isnin, 4 Julai 2011

aku tersenyum

hemmm....

aku tersenyum.. tapi.....adakah kerana aku gembira ?

hemmm entah lah....

Sabtu, 2 Julai 2011

Pelajaran aku !

Pelajaran aku tak tinggi, tapi aku sekolah tinggi, sebab sekolah aku dulu Sekolah Tinggi dan sekloah tu terletak kat atas bukit paling tinggi ! - ha ha ha .. lawak.. klu ada orang datang interview cakap macam ini.. sure aku ambik sebab dia jujur...


hemm entahlahkan...

Jumaat, 1 Julai 2011

Potato In the sofa !

don't be like "The Potato in the sofa"
- apa ? kentang di atas sofa ? tak faham ?  keja tu jangan sibuk sangat sampai tak ada masa nak bersenam...

so ambik masa sikit untuk bersenam.. tetapi kalau potato ok lagi jangan jadi "watermelon on the bed" - tu lagi susah...

hemmmm entahlah !

Jenuh...Yang di tunggu tak tiba

Jenuh tunggu assistance baru nak datang masuk kerja hari nie...dah call dan dah promise nak datang

tunggu punya tunggu punya tunggu.. sampai setengah hari pon tak muncul - muncul, lepas tu dengan cara biadap pulak setiap call tak mahu jawab - "HEY ! you are so rude!"  muka ajer leh harap chantik.. tapi perangai tak bagus ler.. kalau tak mahu kerja jangan susah-susah pergi apply dan interview sebab ramai lagi yang nak mintak kerja... sebab masa ko interview makan masa aku...

p/s: buat adik-adik yang mintak kerja lepas grad. - Apply kerja yang rasa korang layak, jangan belajar bidang masakan lepas tu nak mintak kerja engineer kat kilang elektrik, lepas tu demand gaji besar-besar, silap bidang dik oiii.... dan rasa kalau tak minat kerja tu selepas di tawarkan - cakap terus terang yer jadi bakal majikan korang tak der tertunggu tungu sebab boleh offer kat orang lain pulak yer...


hemmmm entahlah...
Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link