Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jumaat, 12 Oktober 2012

7 Kaliamah - apa yang korang nak tahu ?



  Assalamualaikum -

aku sekadar nak berkongsi sesuatu dengan semua rakan-rakan.. dan harap dijadikan amalan seharian.. mudah- mudahan ada keberkatanya... Insallah...


7 kalimat yang harus di biasakan..


1.Bismillahirrahmannirrahim

-Setiap kali hendak melakukan sesuatu.

2.Alhamdulilah

-Setiap habis melakukan sesuatu, atau mendapat sesuatu.

3.Astagafirullahalazim

-Jika melakukan sesuatu yg buruk, atau dosa.

4.InsyaAllah

-Jika ingin melakukan sesuatu pada masa yg akan datang.

5.Laa hawla walaaquwwata illaah billaah

-Bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat atau melihat hal yang buruk.

6.Innalillahi wainna ilaihi rojiun

-Jika melihat/menghadapi musibah atau menerima khabar kematian.

7.Lailaha illallah

-Bacalah siang dan malam sebanyak-banyaknya. 

Ada 2 pilihan untuk anda :


1.Biarkan saja text ini tanpa bermanfaat utk org lain.

2.Anda sebarkan kepada semua kenalan anda. dengan sharekan di facebook atau sebagainya..

Rasulullah bersabda,"Barangsiapa yang menyampaikan walaupun 1 ilmu saja dan ada org yang mengamalkannya,maka walaupon yang menyampaikan sudah tiada(meninggal dunia),dia akan tetap memperoleh pahala..


kata aku : memang dah jadi sikap manusia yang jarang nak berkongsi sesuatu kearah kebaikan.. tapi kalau gosip - terus sahaja dia kongsikan tanpa berlengah... 
fikir - fikirkanlah...
-->

2 ulasan:

ayut berkata...

klu itu dpt menggembirakan semua org lbih baik kite bt mcm tu :)
menuntut kesabaran dan pengorbanan..

selamat menyambut aidiladha jugak in advance :)

Cik Aien berkata...

senyum..xperlu kata apa2 ;)
blogwalking snyum2..w/p kpla tga saket..hehe

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link