Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rabu, 4 April 2012

Hebatkah Kamu & banggakah kamu !




Memang hebat sungguh kamu, berkereta ala-ala kereta sport, modifikasi yang sungguh mengagumkan, bunyi pon menakutkan,bangga sungguh kamu bukan..

Tetapi tabiat kamu itu membuat kami jadi keji !

Memandu kereta dalam hujan dengan laju dan suka melangar lopak air di jalanan, niat kamu ingin mencuci tayar dan juga bahagain bawah kereta..(bagus punya idea)
tetapi perasankan kamu di sisi itu, ada anak yang berseragam bersama ibu dan juga bayinya sedang berpayung menuju kesekolah? mereka semua habis basah,

Apakah perasaan mereka ketika itu, dalam kesejukan, didalam kebasahan dan di dalam kekotoran ?

Adakah ketika itu masih lagi kamu rasa hebat ? dan masih lagi berasa bangga ?

fikirkanlah...



kata aku: perihatinlah sikit dengan orang yang berada di sekeliling kamu




2 ulasan:

Mak lagenda berkata...

Tindakan itu namanya KEJI!

Melati Qistyna's Mummy berkata...

Sungguh menyamfahh ngan org mcm tu, kalau anto anak kat skolah, Nk cross jln mmg kena hati2 kalau hr ujan, kalau Kita kotor xpe lagi, kalau anak.... Mesti x selesa nak menempuh 1hr pembelajaran... Hukk

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link