Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Khamis, 5 Januari 2012

Mana anak bangsa aku ?

aku berasa sedikit hairan... sekarang nie kebanyakan tempat aku pergi makan pekerjanya adalah terdiri daripada orang asing. kebanyakannya adalah lelaki dari bangladesh, atau myanmar atau Thailand!

masalah betul lah.. sampai kan order pon diorang yang ambik - order "A" yang sampai "D" - mau tak aku hangin... pakaian punya lah smart - mengalahkan pegawai - tapi 10 - 3 pon mahu kira pakai kalkulator.. aduh! slownyer memory dia nie....

restoren yang ada jenama pon sekarang nie dah mula pakai pekerja asing nie... sikit hari lagi dekat kounter lah tuh.. iskh rimas betul lah aku !

entah-entah esok lusa - jadi delivery men pulak kot ! hemmm.. entahlah!

persoalannya ialah :

Mana pergi anak bangsa aku nie ? 
mana warganegera Malaysia ?

dah tak minat atau dan memang dah pupus ? 


hemm entahlah ....





2 ulasan:

Mak lagenda berkata...

Anak bangsa kita banyak yg 'sekolah tinggi2 kot'

inilah aku berkata...

Tinggi sampai kelangit lps tu sibuk demo kot.. tak pon dan kena "SIMPAN" dalam...

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link