Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Isnin, 5 Mac 2012

Misi untuk bertemu dengan Mazidul Akmal Sidek (999)

korang kenal dengan Saudara Mazidul Akmal Sidek ?


Sdr. Mazidul Akmal Sidek yang popular 
dan sinonim dengan rancangan 999 di TV3




Misi bertemu dengan beliau aku rancang kerana beliau ada datang berhampiran dengan rumah "aku" iaitu ke Jeram Toi yang mana hanya ambil masa kira-kira kurang 10 minit memandu kereta...  butirannya >>di sini<<

malah bukan beliau sahaja yang datang Team Penyingkap Fakta 666 pon ada .. rujuk >>di sini<< 

dan tujuan aku yang utama nak bertemu dengan saudara Mazidul ini adalah kerana projek Free Balls detailnya >>disini<<  dan juga >>disini<< walaupun tidak banyak yang aku boleh sumbangkan...

namun begitu sebanarnya ada sedikit perkara yang aku rasa aku perlukan bantuan beliau (al-maklumlahkan beliau merupakan antara jornalis ternama dan yang agak lantang bersuara - aku kagun dengan cara beliau nie)

Awal pagi Ahad (4-03-2012) dalam keadaan aku kurang sihat tetapi aku gagahkan juga diri untuk memandu ke Jeram Toi - melunsuri Kg.Pantai -Seremban dan mendaki Bukit Tangga dan di sana aku menemui satu kindahan ciptaan ALLAH SWT - iaitu puncak bukit di selimuti dengan awan .... 

Suhanallah ! Indahnya ciptaanMU YA ALLAH !!!

aku sempat berhenti di tepi jalan dan keluar dari kereta untuk merasai nikmat awan (kabus) memabasahi pipi ... nyaman sunguh ! SUBHANALLAH ! tak putus-putus itulah ungkapan yang sentiasa terungkap dari mulutku.. dan tanpa aku sedar pemandanganku berkaca-kaca kerana dalam tak sedar aku melelahkan air mata... YA ALLAH syukur pada MU aku di beri peluang untuk melihat keindahan ciptaan MU YA ALLAH ! lebih kurang 15 minit aku merasai nikmat dibasahi awan.. aku rasa takut terlewat untuk misi aku yang utama - iaitu bertemu saudara Mazidul.... aku teruskan perjalanan... menuju ke Jeram Toi....

Setibanya aku dia Jeram Toi.lebih kurang jam 9.20pagi... aku pelik...... hanya terdapat beberapa buah sahaja kereta di tepi jalan.. namun begitu aku menyangkakan yang "mereka" pakir di sebelah atas... namum begitu ianya "kosong" - lantas aku kembali ke tepi jalan, dan mendaki tangga-tangga di Jeram tersebut, manalah tahu kalau-kalau "mereka" masih ada lagi di atas... namun begitu sama juga "kosong" dan yang ada hanyalah beberapa "pasangan" yang sedang menikmati kesejukan air terjun tersebut...(memang tidak di nafikan airnya memang sejuk...sebab aku memang biasa membawa anak untuk mandi manda di sini) tapi yang pasti "MEREKA" tiada di sini, setelah aku bertanya dengan pegawai yang bertugas di sana.... hemmm... "HAMPA" sungguh... namun begitu, aku tetapi menunggu hingga jam 9:50 pagi, manalah tahu kalau kalau pegawai tersebut tersilap... namun jawapanya tetap - "HAMPA" dan aku yakin misi ini "GAGAL" kerana tidak berjaya bertemu dengan Saudara "Mazidul Akmal Sidek"

- persoalan pula timbul - 
1)adakah aku tersalah tarikh - 04-03-2012? 
2) atau ada Jeram Toi di lain lokasi ? 

- inlah persoalan yang bermain-main dan berlegar-legar dalam minda aku semasa memandu menuruni Jalan Bukit Tangga..... entahlah...  mungkin tiada rezeki bagi "aku" bertemu "mereka" dan ALLAH tidak menyuratkan aku bertemu dengan "mereka" tetapi Insallah aku akan cuba juga untuk bertemu dengan "MEREKA" sekiranya mereka "SUDI" untuk meluangkan masa, untuk "aku"  INSALLAH... dan aku memahami mereka mempunyai agenda yang lagi penting yang perlu mereka selesaikan....

apa apa pon buat Saudara Mazidul Akmal Sidek.... saya amat mengagumi anda dan berharap agar dapat bertemu di masa hadapan, dan juga Team Penyingkap Fakta 666, semoga dapat menyuraikan lagi banyak perkara yang selama ini "tersimpan" dalam minda orang kita....


kata aku : harap sangat nak jumpa dengan Sdr.Mazidul ini... tak apa lah lain kali kot...

NOTA KAKI : "MISI GAGAL"



3 ulasan:

Mak lagenda berkata...

Mcmana plak x terjumpa nih..? dah set timing btl2 ke tak?? ke mazidul x jd dtg..

Snazzy Naz berkata...

mybe ada halangan kot..napa tak contact jer?

Yazid Fahmi berkata...

Kunjungan dari Indonesia... berharap kunjungan balik ya.. ke www.info-yazid.com

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link