Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jumaat, 16 Mac 2012

Seksta Suami beristeri 3 dan Sambal belacan - Sekadar lawak dan teguran!




p/s:aku cedok dari blog aku yang lama, yang mana ? biarlah rahsia...
Seksta Suami beristeri 3 dan Sambal belacan …. 
Sekadar teguran dalam melawak!

Di Rumah Isteri no 1

Suami    :Awakkan tahu saya tak boleh makan nasi ...kalau tak ada sambal belacan..kenapalah awak buat macam nii kat saya...

Isteri 1  :Maaflah abang...... Ah Chai tu kata stock belacan dah habis....

Suami    :Dahlah cakap banyak tak guna......saya nak balik rumah Milah madu awak tu… (isteri kedua).....

Isteri 1  :Janganlah abang...malam niii kan turn saya........

Tanpa banyak cerita...suami terus angkat kunci kereta...... Jalan.....

 Di rumah Isteri no 2 !

Suami    :Mana sambal belacan ????

Isteri 2  :Tengok jam pukul berapa ???? Abang balik dah lewat sangat...tentulah sambal belacan dah habis....

Suami    :Buatkan lah untuk saya sikit......

Isteri 2  :Tak mahulah saya.. Dah malam niii bising bunyi lesung batu....marah orang nanti....(sambil menampal bedak sejuk kat mukanya)… apa pakai blander tak boleh ker ?

Tanpa banyak cerita jugak..suami terus angkat kunci kereta...... Jalan.....

Di rumah isteri ke 3 !

Suami   :Tak buat sambal belacan ker malam niii???

Isteri 3  :Tak buat pun...... (Sambil mengecat cutteq kat kukunya)

Suami   :Kenapa tak buat  ?????

Isteri  3 : I mana suka makan sambal belacan...you sorang ajer yang suka....lagi pun mana I tahu you nak balik  kan malam ni..... lagi pon bukan giliran I kan malam nie…

Suami    :haaaaaaaaaaaa..... Semua tak ada sambal belacan...macam niiii Aku kahwin lagi satulahhhhh.....

Isteri  3 :Boleh I bagi cadangan ?

Suami    : Apa dia????

Isteri  3 : so yang  keempat niii you kahwinlah dengan tauker atau anak tauker belacan yerrrrr.... senang hari hari you boleh makan sambal belacan.. nak bau belacan hari hari pon tak apa…

Suami    : Laaaaa…..  ishk ! macam mana nie ?


 
 Mesti terliur kan... pergh !
korang dah baca???? Apa pendapat anda.....Dalam dialog nii ada yang tersirat Dan tersurat....Jadi Fikirkanlah....

(Dialog nii adalah rekaan semata2..tiada kena mengena dengan manusia didunia ini..Jika ada...hanyalah kebetulan sahaja ... dan kredit kepada "kawan" lama aku - (idea dia nie aku cuma olah sedikit-sedikit ajer)

kata aku: Ber"Madu" =  manis di nama tapi tak manis di jiwa !



2 ulasan:

Mak lagenda berkata...

Entah yek..tatau nak komen apa.

Tp,smbal belacan mmg best!!

steffany daph berkata...

ni pasal belacan la ni. suami tu satu gak cerewet tol ish3. hehe. ^^

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link