Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 4 Oktober 2011

Pemandu dan sampah !

Korang pernah tak nampak atau terperasan bila berhenti di trafic light ..  pasti akan ada pemandu kerata yang dengan rasa tak bersalah, membuang sampah keluar dari kereta, atau menghisap rokok, yang akan dengan muka selamba jer mencampakkan puntung rokok ! cissss.. pengotor ! dan tak ada adab langsung !

aku biasanyer akan jerit kat anak aku..atau pura pura bercakap kat telefon dengan kuat... jangan jadi pengotor ! buang sampah merata rata, - biar dia dengar ! biasanyer muka dia akan jadi "basi" dan malu... tapi ader jugak yang buat pekak jer.. atau memang cacat pendengaran... tak tahulah tapi tak der lah pulak stiker OKU cacat pendengaran....

jadi apa pulak respond korang time tu ek ? pendapat korang diorang tu ada tak serupa ini..

p/s:  yer lah senag kan.. bukan korang yang bersihkan.. tapi bayangkan kalau diorang buang sampah depan jalan masuk rumah korang ? apa korang rasa ? - entah-entah tisu dengan hingus serta kahak kot.. tak pon plastic yang mengandungi pampers dan t***k... camner ? eiiiii... tak sangup aku weiiihh...

nota kaki: nak jadi negara maju dan masyarakat moden, pemikiran pon kena jadi maju dan moden yer bro... jangan bawak jer kereta canggih..mewah tapi otak serupa lembu.. situ makan situ berak...




Tiada ulasan:

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link