Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sabtu, 10 September 2011

Pesta Dalam Bulan Syawal - Nak tahu ?

Dalam bulan Syawal nie - ada satu pesta lagi, berlumba lumba orang nak buat, kadang kadang sampai tak larat nak ikut dan pergi....

korang tahu pesta apa ?


Tak lain dan tak bukan Pesta Rumah Terbuka.atau lebih dikenali dengan "Open House"..dan jugak Pesta makan-makan.... Tapi perlu ker ?


Tak kan jiran sebelah rumah pon kena datang time rumah terbuka nie... (individulistik betul lah...)  lain ler kalau kawan kawan... ini tidak adik beradik pon kena datang time nie jugak... melampau betullah korang kalau sampai chamghini !

p/s: pada yang mampu elok juga tapi jangan ada niat lain pulak... bagi yang kurang mampu ikut kemampuan ajer lah...  yang penting ikhlas dan juga dengan tujuan untuk bermaaf mafan dan jugak mengeratkan silaturahim - bukannyer nak tunjuk langsir baru atau bini baru pulak yer.... he he he... jadi korang pikirlah sendiri kan...

memo kaki : ada orang nak lawan jiran dalam buat rumah terbuka nie.. patut ker ? tak ker tu namanyer riak tuh....




5 ulasan:

lagenda berkata...

setuju...buat open house tu ikut kemampuan ajelah. Klu ada rejeki lebih, beter buat untuk mengeratkan hubungan sesama rakan.

P/s: Jemput join jelajah rumah ke rumah edisi raya dgn geng2 mak next week ( 17/9/11). Moh arrr..

kakngah berkata...

kene la ukur baju di badan sendiri.. nak ikut rentak orang lain... poket lain2 saiz dek...
hihihi!!
yg penting..
barakah majlis yg diadakan tu..

Mrs.Yie berkata...

bila tengok orang lain buat open house,dia pun nak buat..bajet ciput..bila ramai yg datang makanan pulak x cukup..save bajet la katakan..apa la..huhu

kak lang berkata...

nak pegi opn hse, makan tuk setahun...hikhikhik

anak mami berkata...

mcmner mn lak kalu xde seorg pun jemput ke open house...huhuhuhu cedihnyaaaa....

setuju sgt2 apa yg aku kata tu....bt le open house nie sekadar termampu jer jgn terlebih hingga membazir wang dan tenaga....

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link