Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 6 September 2011

Soalan panas di hari raya dan mencucuk jiwa...


Soalan-soalan panas dan famous di hari raya, dan boleh menambahkan tension serta hilang mood raya....


1) Bagi yang bujang - Bila nak ada pasangan?  - tak kan tak laku kot!
(macam mana nak jawab ek? lempang boleh ?)

2) Bagi yang ada anak besar sikit - bila nak tambah anak lagi? 
( ingat macam tambah nasi ker ?)

3) Bagi yang baru kahwin - Bila nak ada baby? 
(apa ingat lepas kahwin, cucuk jer leh jadi baby ker ? iskh 18SX nie)

4) Bagi yang bertunang - Bila nak merasa nasi minyak nie?
(fuhhh... panas...)

5) Bagi yang dah lama kahwin - bila nak tambah cawangan? 
(ada ker soalan mcm nie ? - lelaki suka lah kan.)


Banyak lagi soalan soalan yang boleh menbangkitkan rasa tension dan kurang senang kepada yang di soal, jadi sebelum mengeluarkan soalan tolonglah fikir dua kali sebelum anda bertanyakan soalan, sebab kita tak tahu apa masalah mereka yang mereka hadapi sekarang.

p/s:  berhati hati ketika nak bertanya soalan, walaupon di hari raya kena jaga juga mood orang lain beraya.. jangan laser sangat nanti korang pulak sendiri terasa pedasnya...




9 ulasan:

Mrs.Yie berkata...

bagi saya soalan tu semuanya tak ada faedah untuk di jawab..hehe :)

RerameUngu berkata...

perggh..soalan mmg boleh mengkuburkan terus org yg bertanya..muahahahahaha

tahun ni sy kena tembakan berdas2 dari sedara mara. aiyak! soalan cepumas yg sy sndri takda jawapannya..hehehehehe..

the least i did sengih je la tak sudah...nak jawab kang takut cam kurang hajar pulak bunyinya..

Puteri Kasih berkata...

manusia tak akan berhenti bertanya..

nick dot anis berkata...

haha!i pon salah sowang yang terkena:-)

MaMa AiNi berkata...

ha2x...org yg bertanya soalan begini biasanya adalah org yg tak puas hati dgn org lain atau lebih mudah..si joyah !!..nice entry..n slm aidil fitri dr mama..

Puanbee2 berkata...

haha biasa org tanya saya bila nak tambah anakk.. tp tk ler marah pun biasa je , tapi kalau tanya laki ku tu bila nak tambah cawangan nak juge dengar pendapat suami ku hahaa

lagenda berkata...

banyak sgt tanya, cer tanya blk soklan pd yg bertanya tu..apa korang dah x de soklan lain ke nak tanya..ataupun leh gak tanya derang dgn soklan begini:

selama korang hidup ni, pernah tak korang rasa duduk dlm kubur yg dalamnya 6 kaki dan lebar 7 kaki?

Melati Qistyna's Mummy berkata...

mak lagenda : keh3x... terbaikkk


dorg ni soklan2 cenggitu cm dh jadi resam, jumpa je nak tanya...konon nya nak beramah mesra, tp xtau hati org yg ditanya tu...huhuhuh

Melati Qistyna's Mummy berkata...

selamat hari raya, maaf zahir batin....

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link