Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Selasa, 1 November 2011

Jangan terlalu....

pesan aku...



Janganlah terlalu mengejar kebendaan dan harta dunia... sekali pun ianya dapat di wariskan... namun begitu inilah yang sebenarnya menjadi punca persengketaan, pepecahan,dendam kesumat, benci membenci dan sakit hati serta yang paling parah sekali ianya boleh membawa kepada pembunuhan sesama sendiri di kalangan manusia...


dan ingatlah harta yang paling bernilai adalah ilmu pengetahuan... dan jadikanlah pedoman hidup ini iaitu... "apabila kita "pergi" meninggalkan dunia.. hanya selimut putih yang membaluti diri ini...."
cukupkah amalan kamu ? 


aku rasa belum cukup amalan aku ini...


p/s: aku dalam mood bersedih sekarang ini.....




5 ulasan:

RerameUngu berkata...

agreed..harta dunia ni mana boleh bawak mati..tp still yg tak dpt bawak mati tu la org gila2 kan. smpaikan keluarga boleh berpecah belah gara2 harta dunia ni..sedih bila fikirkan..

* sy pun tak cukup lagi amalan..bnyk lagi kena tambah..huhuh

lagenda berkata...

Setuju. Harta paling bernilai adalah ilmu dan anak anak yg soleh.

Sayang kan..harta yg ditinggalkan menjadi punca pecag belah dan pergaduhan. Mintak2 dijauhkanlah dgn benda2 gini dlm keluarga mak

cik panadol berkata...

nape sedih2 ni bro?

Kata Hatiku.. berkata...

kena AKU bersedih?...

"Sahabat sejati adalah mereka yang sanggup berada disisimu ketika kamu memerlukan sokongan walaupun saat itu mereka sepatutnya berada di tempat lain yang lebih menyeronokkan. "

Kata Hatiku.. berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link