Kata Kata Aluan bukan Halauan !

Selamat Datang !

Terima Kasih Sebab sudi datang blog ini,

Nak Folow di alu alukan.

Komen tau! kalau sudilah yer...

Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Rabu, 14 Disember 2011

Ceroboh sempadan! apa aku harus buat ?

aku nak mintak tolong kat korang - tolong bagi pendapat - nak bagi pendapatan pon okey jugak...

aku tinggal di sebuah taman perumahan yang agak kekampungan sikit... jiran sebelah rumah aku nie.. suka bebenor bercucuk tanam..bukan dalam fb.  FYI rumah dia dah full renovation.. dah tak ada tanah lagi... sekarang nie.. masalahnya dia bercucuk taman di luar pagar depan rumah aku... ikut sedap kepala lutut dia ajer kan...sampaikan sedara mara atau adik beradik aku datang pon tak ada tempat nak letak kereta sebab aktiviti dia tuh....

siap dengan cili padi.. terung... pokok kelapa... hemm... ingat sikit hari lagi leh tanam padi kot...

bila anak aku main kat situ boleh dia marah-marah,takut habis tanaman dia tuh.... erkkkk... apa aku nak kata ha ???

jadi apa aku harus buat ?? nak tegur salah ! tak tegur aku jadi serba salah !


haruskan aku buat begini ?
p/s: susah jugak hidup dengan jiran yang terlebih rajin nie kan...



4 ulasan:

SeseDaP RaSa berkata...

susah 2 kalu mcm 2..hehhe.. yg jiran 2 pun tanam smpai luar rumah..hehhe

Kata Hatiku.. berkata...

cuba tanya dia..ada syer byr cukai tanah ke??atau tanya dia balik ni tanam cili/kelapa dan terung utk saya ke? org mcm ni susah kalau x ada org nak tegur ...

Puteri Kasih berkata...

pk pun ada masalah yang sama camni...jiran sebelah kiri terover rajin tanam sayur...jiran sebelah kanan terover rajin menyusun kayu macam tauke kayu balak...

Mak lagenda berkata...

Err..x pyh ckp apa2. Tunggu dia dah abis menuai hasil dia sok lusa, then bila tanah tu dah free sekejap, aku pagarkan/kepungkan la ruang tu. Buat2 parking keta ke kat situ..

Menyakitkan ati jerk kan bila org x sedar diri..dah la ceroboh sempadan org,pastu nak marah2 plak anak kita! Cisss..

Wahhh !!! sampai kebawah nie korang pergi baca blog aku heh... kelassss ko.. tak apa nak baca yang lain sila pergi ke link up atau kata aku yang terdahulu tu yer...

Apa apa pon terima kasih yer sebab baca sampai bawah sini... moga segala ilmu dan maklumat serta teguran di sini memberikan korang sedikit maklumat dan sebarkanlah.. kerana segala ilmu dan maklumat itu milik ALLAH...

jomblogwalking & Back Link